Välkommen till Kumla Kampsportförening!

Ett brett utbud av möjligheter

I vår förening har vi valt att erbjuda mer än bara en kampsportstil. Vi arbetar tillsammans som en förening, oavsett om du tränar ju jutsu, parabudo eller karate. Det är en av våra styrkor – vår gemenskap! Med en stark drivkraft, en god portion humor och en brinnande kämparglöd bygger vi vår förening.

Vad vill du träna?

Börja träna:

Renshinkan Karate

Vad är renshinkan Karate?

Karatestilen Renshinkan grundades 1955 av Isamu Tamotsu som utgick från stilen Kenpo och sedan med sina egna värderingar skapade Shorinji Ryu Renshinkan Karate-do. Den här stilen kom till Sverige först 1968.
Vi ligger under International Renshinkan Karate-do Finland, som i sin tur står direkt under Shorinjiryu Karate-do Federation Renshinkan Japan.

Vem kan TRÄNA?

Karaten är en träningsform som välkomnar människor i alla åldrar. Vi erbjuder två ungdomsgrupper för åldrarna 7-14 år, där en grupp är för nybörjare och den andra är en fortsättningsgrupp. Vuxengruppen är öppen för alla över 14 år och inga tidigare erfarenheter eller specifik fysisk nivå krävs. Vi stöttar varandra och strävar efter att förbättras tillsammans. Det är våra instruktörer som bedömer när man är redo för att avancera till nästa nivå och när det är dags att graderas.

Vad tränar MAN?

Vår träningsstil är en harmonisk blandning av stridstekniker och traditionell karate (kata). Vi brukar säga att vi fokuserar på cirka 70% sparkar och 30% slag, tillsammans med viktiga katas och grundläggande tekniker som är avgörande för våra graderingar. Våra träningspass betonar dessa aspekter och garanterar en mångsidig och dynamisk kampsportupplevelse.

Vilken utrustning behöver jag?
För att vara redo att ta på dig karateklassens utmaningar behöver du en karatedräkt, även kallad GI. Med de första två veckorna som prova-på-veckor kan du träna i valfri klädsel, men ju längre in i träningen du kommer, desto mer krävs det av kläderna. Vissa tekniker och moment kräver ett ordentligt grepp, så se till att använda en GI som är robust nog för att tåla ryck och slit.

På plats finns handskar att låna, men du kan också använda dina egna om du föredrar det. Om du vill kan du även komplettera din personliga utrustning med tandskydd, benskydd och suspensoar – det står du för själv.

Börja träna:

Ju Jutsu

Vad är Ju Jutsu?
Ju Jutsu är en traditionell japansk kampsport som fokuserar på självförsvar och självskydd. Med djupa rötter i det gamla japanska krigararvet utvecklades Ju Jutsu som en metod för att övervinna en motståndares vapen och attacker utan att använda egna vapen. Dess inflytande har spridit sig till olika moderna kampsporter, inklusive judo och aikido, och det har blivit populärt över hela världen för både självförsvar och tävlingsändamål.
VEM KAN TRÄNA?

Ju Jutsu – träning för alla åldrar! Vår träningsgrupp välkomnar ungdomar i åldrarna 7-14 år, med en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp. För vuxna är åldern bara en siffra, och oavsett tidigare erfarenheter eller fysisk nivå kan du vara med. Vi tränar tillsammans, stöttar varandra och utvecklas som en sammanhållen gemenskap. Våra erfarna instruktörer kommer att guida dig genom graderingarna och hjälpa dig att växa inom sporten. 

VAD TRÄNAR MAN?

Vår träning omfattar ett brett spektrum av discipliner, från att finslipa självförsvarstekniker till att behärska konsten av strid. Oavsett om du är intresserad av tävlingsfajtning, dynamiska duo-övningar eller banbrytande newaza-tekniker, har vi något för alla. Vårt graderingssystem erkänner både teknisk expertis och stridserfarenhet, vilket ger dig möjlighet att utvecklas och växa i din kampsportsväg. 

Vilken utrustning behöver jag?

För att vara väl förberedd inför Ju Jutsu-äventyret är det viktigt att ha rätt utrustning. En essentiell del är en Ju Jutsu-dräkt (GI) som skiljer sig från karaten genom att tillåta de modiga färgerna blått och svart. Under de två första prova-på-veckorna kan du träna i valfria kläder, men ju längre in i träningen du kommer, desto mer krävande blir passen och vissa tekniker kräver att du kan greppa tag i dina kläder. Därför rekommenderar vi att du använder en slitstark GI som är konstruerad för att klara av ryck och slit. Handskar finns att låna på plats, men eventuell mer personlig utrustning som tandskydd, benskydd och suspensoar ansvarar du själv för att ha med. 

Börja träna:

Parabudo

Vad är Parabudo?

Kumla Parabudo är en fantastisk handikappgrupp som leds av den engagerade Roger Berger. Vi är stolta över att erbjuda en unik träningsupplevelse och en stöttande gemenskap för personer med olika former av funktionsnedsättningar. Träda in i en värld av inspiration och inkludering. 

Vem kan träna?
Hos oss är ålder ingen begränsning! Vi välkomnar deltagare från 7 år och uppåt och erbjuder en inkluderande och anpassad träning för personer med olika handikapp. Vår målsättning är att skapa en träningsmiljö som möter dina unika behov och hjälper dig att utvecklas inom kampsport. Det är med stolthet vi presenterar våra anpassade träningsprogram och uppmanar dig att kontakta vår dedikerade tränare, Roger Berger, för mer information. Som expert inom området är han redo att guida dig genom alla möjligheter som finns.
Vad tränar man?

Vi fokuserar på Judo och Jiu-Jitsu som träningsformer och tävlar inom dessa discipliner. Judo är en kampsport som fokuserar på teknik, balans och kroppskontroll, medan Jiu-Jitsu är mer inriktat på markkamp och självförsvar. Båda disciplinerna erbjuder unika utmaningar och möjligheter att utvecklas både fysiskt och mentalt. Hos oss får du möjlighet att träna och tävla under professionell vägledning och i en trygg miljö.

Vilken utrustning behöver jag?

Det går bra att börja i vanliga träningskläder, men vi rekommenderar att man skaffar sig en GI som tål lite ryck och slit. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.