Renshinkan Karate vårläger

Renshinkan Karate, Kumla KSF har för tredje året genomfört ett vårläger med Kyoshi Hannu Nietosvouri fr Finland. Antal deltagare var närmare 30 st. Så pass många att vår egen dojo inte räckte till, utan vi fick hyra in oss i Kumlahallen. Helt klart ett angenämt problem.

Lägret startade med traditionella och klassiska Renshinkan karate övningar – allt fr Kihon till Kata. Vi fick verkligen nöta detaljer och positioner på ben och armar dessutom genomförde vi Bunkai för att förstå varför vi har dessa positioner och ställningar i karate. Hannu berättade delar ur den långa Renshinkan historien och egna anekdoter. Lördagen avslutades med gradering. Först ut barn/ungdomarna och alla 14 st lyckades 🙂 sedan var det dags för de 6 st vuxna som gradera sig fr gult till orange. De vuxna fick vänta på beslut och besked till söndagen. Söndagen startade med ceremoniell utdelning av graderingspassen och bälten – Alla klarade 4:e kyu!! Vi kom igång med Ananku kata och Bunkai för denna.

 

Efter lunch började vi träna  Tankensabaki- försvar mot kniv. Många goda skratt, blåmärken och bulor blev det:-) En riktigt givande och rolig helg

Text: Mi Abrahamsson

 

 

Stort tack till vår sponsor.