Jujutsu SM 2019

Skåne bjöd på vårsol när deltagarna samlades i Bjäred för att göra upp om SM medaljerna i Jujutsu. Lomma Taekwondoklubb stod som värd SM och arrangerade samtidigt Lomma Open, där det även kom deltagare från Danmark.
15 åriga Ella Jakobsen som nyligen tagit plats i junior landslaget mötte förra årets mästarinna i -70 kg i bäst av 3 matcher. Hon vann första på full ippon, och den andra matchen på poäng, I klassen +70 var det 3 deltagare och Ella tog en fin vinst mot landslagets Fanny Seth-Wentzel, men förlorade matchen mot IKSU’s Sofie Björklund som gjorde en bra match och fick revansch för förlusterna mot Ella i klassen under.


GULD i -70 och ett SILVER i + 70 för Ella på Jujutsu-SM 2019

Alina deltog samtidigt på Lomma Open där hon vann GULD i tjejklassen 13-15 år, och i killar 13-15 år blev resultatet ett BRONS efter 2 vinster och 2 förluster, Alina ledde matchen med 15 sekunder kvar då Hugo från Göteborg satte ett fint ipponkast och vann rättvist. Talangen Love Sjöberg från Varbergs Kampsportförening vann samtliga matcher i klassen.

 
Alina fick priset som bästa kvinnliga fighter, Lomma Open

Förutom Ella’s strålande insatser under SM är det väldigt roligt att se alla övriga fighter som vi lärt känna lyckas och prestera fantastiska resultat, SKIFT Sollentuna hade en fantastisk dag och hämtade hem 4 medaljer till klubben och där Johannes Bolander klev fram och knep ett SILVER med en superprestation.
7 av SM medaljörerna var på Kumlas FightCamp för några veckor sen och vi gratulerar samtliga till era framgångar och speciellt Jonatan Dagnå, Lovisa Schmidt, Andreas Jansson och Elias Djeghab till era SM-guld.

  
Men hur skulle en tävling gå utan en skicklig coach ? i detta fallet hade vi hjälp av en av de skickligare, lite galen, men en stor trygghet för tjejerna.
STORT TACK JONAS LUND.