25 år i kampsportens tjänst

Under helgen 17-18 november anordnades ett jubileumsläger för att fira att det var 25 år sen klubben grundades samt att fira att stilen Shorinji Ryu Renshinkan funnits i Sverige i 50 år, som vi i Kumla är dessutom enda officiellt godkända klubb i Sverige.
Det var ett läger där alla våra stilar och medlemmar deltog och tränade tillsammans under två dagar.

  

Judo leddes av Roger Berger och Mikael Halling som i Kumlas para-judo avdelning lett sina adepter till många medaljer tex OS brons och WM guld.

   

Jujutsu leddes av Kent Marksjö, Mikael Halling och Lars Bolinder gav ett brett smakprov på vad jujutsu handlar om, från självförsvarstekniker till tävlingsträning.

  

Karate leddes av Hannu Nietosvuori och Jukka Kortesmäki, de visade upp delar av den mycket offensiva karatestilen Shorinji Ryu Renshinkan Karate, förutom träning bjöds det på några uppvisningar och en hemlig kata.
Under dagen kom även tidigare instruktören och mycket saknade Johan Flisby Varnander och hälsade på tidigare elever och klubbkompisar.

  

Lördagskvällen avslutades på speedwaylegenden Henka Gustavssons restaurang med högtidliga tal och uppvaktning av grundarna av Kumla Kampsportförening samt några av de ungdomar som genom fina tävlingsprestationer placerat Kumla på kampsportskartan.

  

Under kvällen tillkännagavs även att Soke Magnus Hansson, Goshinjutsu Mute Jinen Ryu förlägger stilens Hombu dojo hos Kumla kampsport, detta kommer vi att skriva mer om framöver.

  

Det var en fartfylld, rolig och lärorik helg med många leenden och skratt, söndagen avslutades med en gradering i karate, och vi gratulerar 8 nygraderade medlemmar.

  

 
Tack till Fredrik Jakobsen för hjälp med fotograferingen.