WestFight 18 i Kumla den 10e mars

Välkommen till Kumla 10 Mars för en trevlig eftermiddag.
Vi kommer starta kl 12:00 – 12:40 med ett träningspass, därefter är det tävling fram till 16.00.Invägningen är från kl 11:30

Plats: Kumla Kampsport
Adress: Kumlahallen Viagatan 5, 692 35 Kumla
Parkering:
Lokaltrafik:

Kostnad är 50:-
(vuxna kör utan kontakt mot huvudet).
Betalning sker vid ankomst till tävlingen, i första hand med Swish.

Tävlingen vänder sig först främst till barn som vill prova på att tävla.

Anmäl till tävlingen på hemsidan     http://westfight.se/wf18/

Rapport från Kodokan Open Tyskland 2018

Ella Jakobsen och Alina Andersson var dom tävlande för Kumla Kampsportförening som åkte till Tyskland för att delta på Kodokan Open i Norderstedt 2018, med oss på resan hade vi vår ständige vapenbroder Neo Tered, Köping Dynamix.

 

Flyg från Arlanda tidigt lördag morgon för att landa i Hamburg på förmiddagen och via U-bahn ta sig till Norderstedt där seniorerna redan hade börjat sina tävlingar. Vi kom fram lagom för att hinna se Fredrik Widgrens och Karl Dahlgrens matcher samt lite mingel. Invägning för våra fighters och sen mat och hotellhäng samt ett kort besök till en biljardhall med några andra Svenskar på hotellet.

 

På söndagsmorgonen vaknade vi till snöfall,, hmmm och vi som åkt utomlands ? vi får nog kika på tävlingar unnu mer söderöver. Flera Svenskar hade redan under lördagen presterat mycket fina resultat och det fortsatte under söndagens tävlingar, tillochmed så bra att Sverige vart bästa Nation och Nacka Dojo andra bästa klubb.

Först ut var Neo (Köping Dynamix) som vann sin första match 19-5, andra på fullippon och tredje med 13-8. I semifinalen tog det tyvärr stopp i en jämn match där Tysken fick in en fullippon strax innan machen slut och Neo fick bronset.

 

Alina vann sina 2 första matcher rätt dominant, båda på fullippon. Dom var 6 tjejjer i gruppen och i semifinalen mötte hon en lång Tyska som var svår, med 18 sekunder kvar ledde Alina med 9-8 då Tyskar sätter en fin haito och 9-10, Alina får in en träff innan tiden är slut och ställning 10-10, dock har Tyskan 1 ippon mer och tyvärr en förlust men dock bronsmedalj med hem i bagaget. Ett mycket bra resultat för både Neo och Alina som båda nyss gick upp i U-15 och är yngst i klassen 12-14 åringar.

 

Ella hade en liten men tuff grupp, damer U-18 -70 och den regerande junior Europamästarinnan samt en Danska som hon mött tidigare. Ella mötte Emma i första och det blev en mycket jämn match och med ca 45 sekunder kvar leder Emma med 15-13 då Ella får en fasthållning och gör att det blir vinst på fullippon. I glädjeruset blir sen Danskan en lätt match klaras av med en fullippon på strax över minuten och Ella plockar guldet.

 

Mycket nöjda med dagens matcher åkte vi in till Hamburg för att äta döhnerkebab och bo i centrum för att kunna shoppa lite under måndagen innan hemfärd. Ett besök på Dulf’s burger är ett måste för hamburgernörden, deras milkshake ”is to die for”. Nu väntar träning och läger kanske nån judotävling och självklart vår egen WestFight tävling i Kumla den 10e mars innan vi rör oss söderöver igen, då mot Danish open.

Kumlas resultat från WestFight Herrljunga

Söndagen 4e Februari ställde Kumlakamsport med sina 7 fighters in gps’en på Herrljunga och deras Westfight tävling. Nära 40 barn och ungdomar hade lockats till denna nybörjartävling där de fick möjlighet att testa sina kunskaper.

Det inhämtades 4 GULD och 2 SILVER under dagen som bjöd på flera tuffa och jämna matcher, bland annat Liam’s ena match där han förlorade matchen trots resultatet 9-9 då motståndaren hade fler ippon poäng. Men när alla matchers poäng var räknade stod han ändå som segrare och fick sin guldmedalj. 

 

 

Resultaten

Ivar Hedengren SILVER

Nilas Malmberg GULD

Ezmeralda Zayed SILVER

Konstantin Zayed GULD

Nellie Malmberg GULD

Liam Knutsson GULD

Även Ella Jakobsen och Alina Andersson var med och fick flera bra matcher när de lite mer erfarna fick gå lite tuffare matcher mot varandra, och fick ett bra genrep inför kommande Kodakan Open tävlingen i Hamburg. Alla deltagare från Kumla var nöjda med dagens tävlingar och ser fram emot nästa WestFight då vi själva står som värdar. Bra kämpat alla och stort grattis till era välförtjända medaljer.

Välkomna till Kumla den 10e mars.