Gamla traditioner i Varberg.

I år var två av Kumla kampsports fighters en del av en rätt gammal tradition i ju-jutsu Sverige, för 22:a gången anordnades sommarlägret i Varberg. Första gången var redan 1994 och deltagandet har genom åren skiftat i antalet deltagare, allt från 10 till över 200 ” vi har varenda år haft en världsmästare i någon form med på lägret” säger Mike Bengtsson eldsjäl och instruktör i Varbergs kampsportförening.

Årets läger var av flera orsaker nedkortat till 2 intensiva dagar med inriktning på tävling, Lördagens instruktör var Jonas Lund från Söderskog IF, tidigare Karlstad kampsportförening och landslagsman med många fina merier i tävlingssammanhang, bland annat ett junior wm guld och nyligen en andra plats på senior WM 2016.
Dagarna i Varberg bestod inte enbart av hårda träningspass i en varm dojo utan vädrets makter var goda och visade oss staden Varberg i sin finaste prakt, en uppdragstävling gjorde att deltagarna fick se stora delar av staden, träffa dess invånare och njuta ett par timmar i sommarsolen innan ett sista pass och en välförtjänt grillkväll som avslutning på första dagen. Ett morgondopp i havet sköljer bort tröttheten inför andra dagens träning
  
Söndagens träning hölls av Mike själv och fortsatte i Jonas anda, tuffa sparringpass som avslutades med matchning.
Vi från Kumla har lärt känna ett gäng goa gossar från Varberg och Göteborg, en del väldigt pratglada 🙂 andra lite blygare, men alla glada och riktigt bra fighters. Vi från Kumla hade en skön helg och riktigt bra läger i Varberg som vi med glädje åker på fler gånger och hoppas av hela mitt ju-jutsu hjärta att vi framöver kan vara över 200 deltagare igen.
Stort Tack till Mike, men även till Love, Kalle, Hugo, David, Hampus, ”Lillpojken” ”Namnlös” och alla andra deltagare, hoppas vi ses nästa år igen.
Osu !