Rapport från Danish Open 2017

Det vart en tidig avfärd på fredagsmorgonen mot Lilleröd strax utanför Köpenhamn där årets upplaga av Danish Open gick av stapeln, några korta bensträckare och för vissa en läskig överfart på Öresundsbron så var vi framme i det röd-vita landet och en kvällsinvägning.

Ella Jakobsen Kumla, Alina Andersson Kumla, Neo Tered Köping, Nellie Malmberg Kumla

Fighters från 9 länder var representerade på tävlingen som flöt på bra och höll tiderna riktigt bra, dessutom fanns en live stream så man kunde se tävlingarna hemifrån på nätet.
Först ut var Alina i sin ordinarie klass i U12, en mix klass där hon var ensam tjej men som hon van rätt övertygande, GULD nr 1 var klart. Ella klev upp i sin ordinarie U15 klass och vann väldigt lätt, GULD nr 2 var klart.
Med tanke på att både Ella och Alina går upp i nya åldersklasser nästa år så hade dom valt att testa på att dubblera i åldersklassen över, Nellie som nyss gått upp i U15 hamnade i samma grupp som Alina dubblerade i (-48) och båda hamnade ordentligt i hetluften, domarna försökte att dämpa hårdheten i kamperna men lyckades inte fullt ut med resultatet att flertalet varningar delades ut, diskning och tyvärr även skador. Lyckligtvis inga allvarliga men för Nellies del som hann gå 3 riktigt tuffa matcher mot 2 Norska tvillingar och Frida L från Nacka så fick hon slänga in handduken och bryta tävlingen. Alina vann mot en av de hårdföra Norskorna genom att vara smartare och applicera ett grepp i gi’n medans Norskan fortsatte att slå och till slut diskat ut sig. Vinst även mot Frida och sen oviss väntan där poäng fick räknas. GULD 3 var klart.

Ella dubblerade i U18+63, tyvärr dök inte den största rivalen i gruppen upp, men hårda matcher mot 2 Danskor och 1 Norska som alla slutade med seger, mot den Tyska tjejen blev det förlust med 8-9 där avgörandet kom i slutsekunderna. Men Tyskan hade även hon en förlustmatch och efter poängräkning gick gruppvinsten till Ella. GULD 4 var klart.

Neo Tered från Köping som var med på resan tog även han dubbla guld i klasserna U12 och U15,  Nellie var vid gott mot när hemresan närmade sig, och med lite taxfreeshopping så vart resan kanske lite trevligare.

Resultat för gruppresan, 4 fighters = 6 GULD !!!!!!!!!!!!

Valborgsfirande och prisutdelning i Kumla

Valborgsmässofirandet i Kumla bjöd på en varmare kväll än vi vant oss med senare år, förutom skönsång och våghalsig tändning av vårelden, så blev fyra personer förärade med Kumla kommuns idrottsplakett.


Två av dess var Ella Jakobsen och Alina Andersson från Kumla Kampsportförening.

När och hur började ni med kampsport  ?

Ella – Min bror skulle börja på jujutsu och jag fick följa med, jag hade inte fyllt 6 år än men fick vara med och fastnade direkt, det är väl 8 år sen ungefär.

Alina – Jag började med brottning när jag var 5 år, en gång när jag var 7 år så var pappas kusin och hälsade på, hans son Jonas var med och på kvällen så ville han se vad jag kunde. Han tyckte jag skulle prova på jujutsu, så dagen efter följde vi med och tittade för dom hade ett läger i Kumlahallen. Det såg spännande ut och sen dess tränar jag på Kumla Kampsport.

Tränar du, eller har du tränat något annat ?

Alina – Jag tränar fridykning sen har jag provat badminton lite, simmar rätt ofta och så tränar jag judo.

Ella – Jag har provat många sporter, innebandy, handboll, tennis med mera, kört BJJ och karate. Nu åker Alina och jag till Lindesberg varje tisdag och tränar med Frövi judo.

Har du något speciellt mål med din träning ?

Ella – Att hela tiden bli bättre, och att i framtiden kanske bli uttagen till juniorlandslaget.

Alina – Jag ska jag bli bättre än Jonas (Lund) fast det kommer bli svårt, han vann silver på WM senast.

När du inte tränar vad gör du då ?

Alina – Jag är med kompisar, oftast är vi ute och hittar på nått.

Ella – Hänger med mina kompisar.

Idag fick ni priset Kumla kommuns idrotts plakett för era resultat på German Open 2016, grattis!. Hur ser det ut med tävlingar framöver ? Ska ni försvara era guldmedaljer på German Open i Tyskland ?

Ella – Närmast blir det Danish Open utanför Köpenhamn i slutet på maj, vi är 3 stycken från Kumla kampsport som åker dit. Sen under sommaren blir det mest egen träning och olika läger, till hösten blir det mer tävlingar igen och självklart är German Open nått man vill åka på, men det är dyrt och det är mamma och pappa som betalar allt.

AlinaJag ska med till Danmark och tävla, sen har pappa lovat att vi ska åka till Tyskland i år med och jag hoppas mina kompisar från klubben kan följa med.