Kort snack med en kampsportare

Jag fortsätter att ha korta pratstunder med våra medlemmar i Kumla Kampsport för att få höra hur intresset för kampsport väcktes.

DSC_0685

Lars Bolinder 47 Instruktör

När och hur började du med kampsport ?

– Jag hade provat på karate i min ungdom men fastnade inte för det riktigt, jag spelade mycket handboll på den tiden, det var väl roligare.
Det var i början på 90-talet som en jobbarkompis och jag drog iväg på första träningen, kompisen slutade efter en termin men jag blev kvar.
Jag började träna för Christer Andersson och Lennart Persson på GIH i Örebro, i början var stilen förbunds jujutsu (Jujutsu Kai) men bara några år senare och klubben etablerat sig i lokaler på I3 så var Kamp Jujutsun en nystartad gren.
UFC startades -93 med fighter mellan olika mästare, och med Royce Gracie som frontman så spred detta självklart ringar på vattnet över hela kampsportsvärlden, så även till Örebro, så Kamp jujutsun vart en mer gränsöverskridande stil med betoning på just kampmomentet, kator försvann och det tränades mer fight. Vi bjöd in kickboxare, judokas, boxare osv och det lånades tekniker från andra stilar.

Vad var ditt mål med träningen ? Tävlade du ?
– Jo, nu var min tävlingskarriär rätt så kort men det hade gjorts försök att bilda nått liknande UFC här i Sverige, tävlingar där personer från olika kampsportsstilar kunde mötas.
Combat hette det och det var fullkontakt mot kroppen och semikontakt mot huvudet, sen var kraven även skydd och att man tävlade iförd gi.
Under kampjujutsu tiden så vart jag ansvarig för barn och ungdomsträningarna och det är nått jag tyckt och tycker fortfarande är väldigt kul men numera då hos Kumla Kampsport.

5070647041

”Kan vara roligt för kidsen att se att gubben har haft hår en gång i tiden”

Vad gör du när du inte jobbar eller tränar Kumlas jujutsu ungdomar ?
– Jag vistas så mycket jag kan i naturen, mest jakt. Just nu har jag en unghund, en grand basset griffon som precis gjort sina första trevande drev, men han är duktig och snart blir det långa dagar i skogen.

Tack Lars för pratstunden, och som förälder till en av dina adepter så vill jag tacka för all kunskap som du för vidare.

Knattegruppen full. Samt medlemsavgifter.

boxer-154200__180

Kumla kampsports instuktörer för knattegruppen (5-6 år) meddelar härmed att från och med onsdag 18 januari är gruppen full och fler barn kan ej tas emot. Vi beklagar detta till de som önskat få plats, men säkerheten och trivsel i en lagom stor grupp går i första hand.

Nyintagning till knattegruppen sker igen till hösten, hur man anmäler intresse kommer att publiceras här på hemsidan 3-4 veckor innan skolstarten i Augusti.

Vänliga hälsningar Jenny & Lasse


Från och med Torsdag 19e jan så kommer vi dela ut inbetalningavier till alla tränande barn, ungdomar och vuxna. Vill ni slippa en lapp så swisha in vårens träningsavgift omedelbart

Vuxna 900 kr

Ungdom 700 kr

Barn 500 kr

Rabatt vid fler än 2 tränande barn

Barn 3-4 250 kr / barn

Stödmedlem 150 kr

Betalning

När du betalar medlemsavgift ska namn och personnummer på den tränande anges.

Swish: 1231312958

Postgiro: 565144-3

Ett kort snack med en kampsportare.

DSC_0594

Johan Flisby Varnander 27 år, Instruktör Kumla kampsport

När och hur började du med kampsport ?
– Jag var runt 10-11 år när jag började med judo, då bodde jag i Småland. Jag provade även på aikido och boxning, självklart även alla andra sporter som ungar gör. Jujutsu började jag med först senare när jag hade flyttat till Kumla, jag var väl runt 20 och googlade efter nått att träna, och på så sätt hittade jag till Kumla kampsport.

Varför tränar du kampsport ?
– Det är ju så fantastiskt roligt, och jag behöver dessutom röra på mig mycke annars blir jag rastlös och uttråkad.

Tränar du något mer ?
– Ja, jag tränar även MMA på en klubb i Örebro

Har du något speciellt mål med din träning ?
-Förutom att må bra så går jag även MMA matcher, 3 matcher har jag hunnit gå utan förlust än så länge. Förhoppningsvis så blir nästa match under våren som kommer.

När du inte tränar vad gör du då ?
-Jag är högstadielärare här i Kumla.

Tack Johan för pratstunden och lycka till när det blir dags för nya matcher.

Svett, glädje och ömma muskler

combatcamp2017

”Ajj !!!! det gör tillomed ont när jag lyfter surfplattan” säger den vanligtvis tuffa fightern efter helgens medverkan på Combat Camp 2017 i Hörby.

Ett fantastiskt läger med mer än 200 jujutsu/judo och bjj utövare, många av dom i högsta eliten och EM och WM medaljörer.

20170106_153917

Från Kumla Kampsport så åkte Instruktör Johan Bergwall och ungdomarna Nellie, Agnes, Ella och Alina.

dsc_0565 dsc_0125

Det är få sporter där barn och ungdomar har möjligheten åka på ett läger och inte bara få se dom bästa i världen in action, utan även få träna för och med dessa och inspireras och sätta nya mål i sin träning och utveckling.

dsc_033820170107_190538

Stort tack och mycket beröm till alla som gör detta läger möjligt, trots ömmande muskler så ser de våra fram emot nästa års camp. Vi ses 2018