25 år i kampsportens tjänst

Under helgen 17-18 november anordnades ett jubileumsläger för att fira att det var 25 år sen klubben grundades samt att fira att stilen Shorinji Ryu Renshinkan funnits i Sverige i 50 år, som vi i Kumla är dessutom enda officiellt godkända klubb i Sverige.
Det var ett läger där alla våra stilar och medlemmar deltog och tränade tillsammans under två dagar.

  

Judo leddes av Roger Berger och Mikael Halling som i Kumlas para-judo avdelning lett sina adepter till många medaljer tex OS brons och WM guld.

   

Jujutsu leddes av Kent Marksjö, Mikael Halling och Lars Bolinder gav ett brett smakprov på vad jujutsu handlar om, från självförsvarstekniker till tävlingsträning.

  

Karate leddes av Hannu Nietosvuori och Jukka Kortesmäki, de visade upp delar av den mycket offensiva karatestilen Shorinji Ryu Renshinkan Karate, förutom träning bjöds det på några uppvisningar och en hemlig kata.
Under dagen kom även tidigare instruktören och mycket saknade Johan Flisby Varnander och hälsade på tidigare elever och klubbkompisar.

  

Lördagskvällen avslutades på speedwaylegenden Henka Gustavssons restaurang med högtidliga tal och uppvaktning av grundarna av Kumla Kampsportförening samt några av de ungdomar som genom fina tävlingsprestationer placerat Kumla på kampsportskartan.

  

Under kvällen tillkännagavs även att Soke Magnus Hansson, Goshinjutsu Mute Jinen Ryu förlägger stilens Hombu dojo hos Kumla kampsport, detta kommer vi att skriva mer om framöver.

  

Det var en fartfylld, rolig och lärorik helg med många leenden och skratt, söndagen avslutades med en gradering i karate, och vi gratulerar 8 nygraderade medlemmar.

  

 
Tack till Fredrik Jakobsen för hjälp med fotograferingen.

Ella Jakobsen till EM i Italien

Ella Jakobsen, nyss fyllda 15 år från Kumla Kampsportförening flyger på torsdag morgon med svenska juniorlandslaget i jujutsu till Bologna i Italien för att delta på Europeiska Mästerskapen 26-28 Oktober.
Det är första gången Ella representerar Sverige efter att hon blev uttagen till landslaget i Augusti, men meritlistan från utlandstävlingar är fin och med ett SM guld i Judo i sommras och ett riktigt fint resultat nyligen på German Open visar att formen är riktigt god.

Landslaget i övrigt har goda chanser. Vi åker ner till Bologna med en stor trupp (med Svenska mått mätt), alla som åker ner har chans att ta medalj och många från EM truppen visade god prestation och resultat på german open för några veckor sedan.
Ska bli kul att få åka med som coach och få chansen att hjälpa juniorerna fram till medaljerna 👍 säger Fredrik Widgren.

Vi önskar alla i landslaget ett stort LYCKA TILL !

Guld i Tyskland

Ella Jakobsen från Kumla Kampsport vann under söndagen jujutsutävlingen German Open i Gelsenkirchen på ett imponerande sätt, som en av 16 tävlande i klassen tog hon sig till finalen lekande lätt och vann samtliga matcher på full ippon. I finalen ställdes hon mot en Tyska som inte hade nån större chans, Ella ledde matchen med 11 poäng då Tyskan efter flera otillåtna tekniker vart diskad.
Söndagens tävling och resultat är positivt, samt var ett bra genrep för Ella som nyligen blivit uttagen att representera Svenska juniorlandslaget i Jujutsu på junior EM i Bologna, Italien 26-28 Oktober.

Framgångarna för övriga Svenskar var stor och medaljregnet massivt, det ser riktigt bra ut för Svenska landslaget både inför JEM som senior WM på hemmaplan i Malmö om 7 veckor.

Grattis alla medaljörer

Terminsstart 20:e Aug

WOW ! vilken sommar det blev ! rekordvärmen 2018 kommer man inte glömma i första taget, vi hoppas att ni njutit och haft det bra vart ni nu än spenderat er ledighet och semester. Några av er har kämpat på under sommaren på egen hand eller i en kokhet dojo, några har varit på ett flertal läger och fått många nya vänner och erfarenheter. Grillsäsongen vart inställd men glassförsäljningen har väl slagit rekord, så nu är det dax att börja svettas på vardagskvällarna igen, 

Det tar emot att kalla det ”höstterminen” men
Vecka 34 drar samtliga grupper igång sin verksamhet och först ut på måndag den 20:e Augusti är knattegruppen i ju jutsu följt av Renshinkan Karate med en barngrupp för 7 till 14 år och sedan vuxengruppen i Karate.
För samtliga träningstider se i MENU – TRÄNINGSTIDER / PRISER.

Nyintag i nybörjargruppen och knattegruppen  kommer att ske de första veckorna tills gruppen anses så stor att fler ej kan antas, regeln först till kvarnen gäller.
Vuxengrupperna har nyintagningen öppen hela terminen.

Nytt för terminen är höjningen av medlem och träningsavgiften, se i MENU – TRÄNINGSTIDER / PRISER samt flytten av knattegruppen till måndagar.

Vi hälsar alla välkomna till en spännande höst med mycket kampsport.
// Styrelse och instruktörer